19 augusti 2012

Sveriges dyraste chokladkaka

Igår bakade Kristofer och Elsa Sveriges dyraste chokladkaka, och jag fotade den inte ens resultatet.


Finns det nån bloggareapp som plingar till varje gång man borde fota nåt som händer? Eller kanske skulle man montera en kamera i pannan som automatiskt tar en bil var tredje timma? Ja! Med automatisk direktuppladdning till bloggen?

Fast det skulle kanske inte bli så bra alltid. Tänker mig tex olämpliga trosbilder vid toalettbesök, bajsblöjebilder och bilder på halväten mat...

Ännyhoo.. chokladkakan var det ja. Jo det var såhär, att vi har köpt björksocker. Naturligt "socker" som inte verkar blodsockerhöjande och således inte behöver insulin för att brytas ned. Låtsassocker helt enkelt. (Som kostar 145kr/kilo...)


Det smakar ungefär som vanligt socker, inte riktigt lika sött kanske, så vi tänkte att vi måste ju prova baka med det. Det funkar inte till bakverk som innehåller jäst (jästen luras inte utan vill ha riktigt socker) men bakpulver borde funka fint.

Det gjorde det. Blev hur bra som helst. Jättefin kaka, jättegod kaka. Slut på kaka.


Och dyrast i Sverige kanske var att ta i, men i klass med cafébakelser och således kanske ingenting man använder på regelbunden basis. Men helt klart kul att någon gång ibland baka gott, "sockerfritt" fikabröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar